AVU

Almen voksenuddannelse er 9.-10. klasse for voksne

Hvad er avu?

Avu står for 'almen voksenuddannelse' og er undervisning på basisniveau og 9.- og 10.-klasses niveau tilrettelagt for voksne. Avu giver dig mulighed for at komme videre med en uddannelse, hvis du for eksempel vil videre på en erhvervsuddannelse eller læse videre og tage en hf.

På avu kan du tage et eller flere fag afhængig af, hvad du har brug for. Du kan også kombinere avu-fag med hf-fag eller med fvu, som er forberedende voksenundervisning, der kan forberede dig til fag på avu. 

Hvem tager avu?

Størstedelen af kursisterne på avu er er unge voksne i alderen omkring 18-25, som typisk mangler deres afgangseksamen fra folkeskolen, mangler at bestå enkelte fag eller er færdig med sprogskolen. Mange skal have fagene dansk og matematik, som er de to fag, man som minimum skal bestå, og altså have 02 i, for at kunne komme ind på en erhvervsuddannelse. 

Mange kursister på avu vil nemlig gerne læse videre til f.eks. pædagogisk assistent, sosu-assistent eller vil ind på teknisk skole. Der er også mange, som tager avu, så de efterfølgende kan starte på hf.

De fleste kursister tager avu som det, der hedder enkeltfag, hvor du får skræddersyet et forløb, der passer præcis til dine behov. Men på avu kan du også vælge forskellige tilrettelagte forløb, som for eksempel retter sig til dig med dansk som andetsprog eller til dig, som har brug for ekstra støtte i dit uddannelsesforløb.

Du kan også læse avu-fag på avu flex, som er en ekstra fleksibel måde at læse avu-fag på. Du kan læse mere via linksne nederst på siden.

Fag og niveauer

På avu tilbydes fagene dansk el. dansk som andetsprog, engelsk, matematik, historie, samfundsfag og naturfag. Fagene udbydes på basis-niveau og på niveauerne G, F, E og D.

Basis-niveau er det niveau, som man typisk kan starte på efter at have afsluttet dansk på sprogskolerne. G-niveau svarer til niveauet i 9.klasse og bestået G-niveau i matematik og dansk giver som sagt adgang til langt de fleste erhvervsuddannelser i landet.

D-niveau med 02 i snit giver også adgang til erhvervsuddannelser. Bestået D-niveau i dansk, engelsk og matematik med tilfredsstillende resultat giver adgang til hf. D-niveau er det højeste avu-niveau og ligger lige under det gymnasiale C-niveau.

G- og D-niveau afsluttes med prøver, hvor man får karakterer efter 7-skalaen. Afslutning af basis-, F- og E-niveau sker også med prøver, som man dog ikke får karakterer for. Prøverne skal dog bestås, for at kunne gå videre på næste niveau.

 undefined

undefined

Læs om enkeltfag på avu

Læs om tilrettelagte forløb på avu

Læs om avu flex 


Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.