GSK

Gymnasiale suppleringskurser

I hvilken situation kan du søge optagelse på gsk?

Du kan søge om optagelse på gsk, hvis du:

  1. Mangler et fag - og/eller et niveau i et fag - der udgør et specifikt adgangskrav ift. at søge ind på en videregående uddannelse

  2. Skal tage et fag om, som er et specifikt adgangskrav, og som du tidligere har gennemført i din gymnasiale uddannelse, men som du ikke samlet set har bestået

  3. Skal opfylde et specifikt adgangskrav i form af et karakterkrav i et fag, og du ikke tidligere har opnået den krævede karakter.

Du kan ikke læse gsk, hvis formålet er at øge dine chancer for optagelse i kvote 2 ved karakterforbedring i allerede beståede fag. I stedet kan du læse faget på hf enkeltfag, hvor du ikke er SU-berettiget, og hvor der er deltagerbetaling.

Optagelseskrav

Optagelse på gsk kræver, at du har en af følgende eksamener:

  • En gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx)
  • En eux-eksamen
  • En afsluttet erhvervsuddannelse kombineret med mindst et studierettet enkeltfag på minimum C-niveau
  • En udenlandsk eksamen, der kan sidestilles med en af ovenstående eksamener.

Derudover skal du være i en situation, hvor du ikke opfylder de specifikke adgangskrav til en videregående uddannelse, som du ønsker at søge optagelse på.

Du kan kun optages en gang på det samme fag på samme niveau på gsk-vilkår. Det gælder også, hvis du ikke består faget. Der kan dog være dispensationsmuligheder, hvis du har en særlig grund til genoptagelse på faget.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte gsk-vejledningen.

undefined

Kontakt gsk-vejledningen


Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.