Nyheder og presse

undefined

26-06-2018 - Nyudklækket HF'er vil være sygeplejerske i Grønland

For Frida har HF Enkeltfag på KVUC været det helt rigtige. Forløbet hjalp hende videre efter en periode med personlige problemer, og i dag vil hun leve sin drøm ud om at bo i Grønland og studere.

undefined

18-06-2018 - "Det handler om at gå efter, det man vil"

Nashwan er ved at finde ud af, hvad han vil med livet. Efter et uddannelsesforløb på KVUC er han mere målrettet og har fået mulighed for at søge ind på universitetet. 

undefined

08-05-2018 - Overførsel af viden og erfaringer til nye FGU-institutioner er afgørende for succes

KUU skal nedlægges og overføres til den nye forberedende grunduddannelse (FGU) i sommeren 2019. En konference på KVUC skal sikre, at vigtige erfaringer gives med videre.

undefined

24-04-2018 - Spred budskabet om Åbent Hus på KVUC

Åbent Hus på KVUC er for alle interesserede, som ønsker at vide mere om KVUC's uddannelser eller danne sig et samlet overblik over vores uddannelsestilbud.

undefined

 06-04-2018 -Kom til Åbent Hus på KVUC

KVUC holder Åbent Hus mandag den 14. maj kl. 17-19 i Vognmagergade 8, 1120 København K. Hør om vores mange uddannelsesmuligheder og få en snak med vores studievejledere.

undefined

 05-4-2018 - Gør karriere som soldat og tag din hf samtidig

I februar var KVUC vært for en uddannelsesdag for soldater fra den Kongelige Livgarde.

undefined

13-03-2018 - Drengedrømmen skiftes ud

Christian Skou Pedersen er 23 år gammel og i gang med andet semester på HF på KVUC. Målet er at blive klar til en videregående uddannelse inden for IT og softwareudvikling. Men det har ikke altid været planen.

undefined

12-03-2018 - Fra KUU til FGU

En konference skal sikre, at de vigtige erfaringer fra KUU bliver ført videre, når KUU nedlægges og overføres til FGU i sommeren 2019. Se invitationen til konferencen og tilmeld dig.

undefined

20-02-2018 - Man skal ikke lade andre stoppe sine drømme

På jobcentret grinede de ad hende, da hun fortalte, at hun ville tage en hf. Vejen har været lang, men i dag står hun, trods sin ordblindhed, med både studentereksamen og en drøm om at blive fotograf. 

undefined

 05-02-2018 - Målrettet undervisning afgør flygtninges fremtid i Danmark

Med dansk- og matematikundervisning kan KVUC helt konkret hjælpe flygtninge videre i uddannelsessystemet, fortæller uddannelseschef Anne Jelsøe, om KVUC's nye flygtningehold.

undefined

 26-01-2018 - Vil du fortælle din historie – eller kender du en der vil? #storyofkvuc

Vi tror på, at netop din personlige fortælling om, hvordan uddannelse hjælper dig videre mod dine drømme, kan være med til at inspirere andre. Vil du være med?

undefined

 22-01-2018 - Udsatte elever skal mødes med både krav og empati

Opgaven i forhold til de udsatte elever på avu er at lære dem og få dem til at tro på, at de kan noget, skriver Anne Jelsøe, uddannelseschef på avu i en klumme til Altinget.dk.

undefined

 17-01-2018 - Det er aldrig for sent at ændre på sit liv

Da Jeanne blev mor, traf hun en beslutning om at ændre på sit liv og skabe nye muligheder for sig selv og sin datter. En proces der begyndte på avu på KVUC og er endt på Københavns Universitet. 

undefined

 09-01-2018 - Avu flex giver kursisten taletid 

På Avu flex arbejder kursisten alene hjemmefra og holder løbende møder med sin lærer. Det giver en helt særlig mulighed for at give plads til den enkelte kursist, mener underviser Annie Hauerslev.  

undefined

 02-01-2018 - Fra dårlige karakterer i folkeskolen til topkarakterer

Brandmand, frisør og bartender - Jonas har været lidt omkring i sine drømme om fremtiden. Nu supplerer han fag fra 9. og 10. klasse for at åbne nye døre.

undefined

24-11-2017 - Hf inklusion på KVUC holder åbent hus

Hør om det særlige forløb for unge voksne med en autisme-diagnose og find ud af, om forløbet er noget for dig, eller en du kender.

undefined

07-11-2017 - Spidskandidater fra de største partier besøger KVUC

Overborgmester Frank Jensen og Radikale Venstres nye spidskandidat Mia Nyegaard er blandt andet gæster til KVUC's paneldebat 13. november.

undefined

01-11-2017 - E-sport kan være nøglen til din fremtid

E-sport har på få år udviklet sig til en sport med højt betalte stjerner. KVUC tilbyder fra januar 2018 e-sport som almen voksenuddannelse med undervisning på 9. – 10. klasses niveau.

undefined

13-10-2017 - Eftermiddag i Salonen

Bliv klogere på tosprogede medarbejdere. KVUC inviterer til gratis inspirationsmøde målrettet ledere, som har tosprogede medarbejdere på arbejdspladsen.

undefined

04-10-2017  - Historien om Vognmagergade 8

KVUC's udstilling "Fra slum til oplysning" leder publikum tilbage i tiden til Vognmagergades mørke og skumle fortid. Du oplever bygningen og kvarterets historie gennem de sidste lidt over 100 år.

undefined

05-09-2017 - Vi fejler alle sammen – det skal være rart at gå i skole

De første nyuddannede erhvervsassistenter fra KVUC bliver færdige til jul. Lærer Niels Bryld mener, at der på den nye ungdomsuddannelse er skabt et helt specielt fællesskab.

undefined

05-07-2017 - Mange flere voksne danskere skal blive bedre til engelsk og it

Mange medarbejdere ønsker ikke videreuddannelse. Det er en af fem vigtige udfordringer, der skal løses.

undefined

05-07-2017 - Branchedansk og -matematik skal bane vejen for tosprogede

Vejen til erhvervsuddannelserne kan være svær for tosprogede. Det søger KVUC’s nye forkurser i branchedansk og –matematik at råde bod på.

KUU student

23-06-2017 - KUU - set fra elevernes synspunkt

De første elever har lige afsluttet deres uddannelse på den 2-årige Kombineret Ungdomsuddannelse Hovedstaden-Bornholm. Nu gøres der status.

undefined

11-05-2017 - "Jeg forstår virkelig godt nu, hvorfor man skal gå i skole"

Skole og uddannelse har altid været forbundet med nederlag og udfordringer i Herles liv. Men efter seks års arbejde kunne hun mærke, at hun havde brug for at komme tilbage i skole.

undefined

18-04-2017 - Hold fast i det der virker – og styrk indsatsen for de svageste

Regeringen er på trapperne med et udspil til bedre veje til ungdomsuddannelse. Erfaringerne fra regionsprojektet UPGRADE er stærke.

UPGRADE konference

18-04-2017 - Uddannelseskonference gav fuldt hus

KVUC afholdte onsdag den 5. april afslutningskonference for det treårige regionsprojekt UPGRADE.

undefined

05-04-2017 - Rapport klar: Ny retning for forberedende uddannelser

Erfaringer og anbefalinger fra det 3-årige regionsprojekt UPGRADE er nu samlet i en ny rapport.

undefined

04-04-2017 - Forberedende forløb løfter unge fagligt og personligt

Bedre faglige resultater, større selvtillid og mere mod er nogle af de gevinster, som kursister har høstet af det forberedende undervisningsforløb UPGRADE. Det viser en evaluering af projektet gennemført af KORA. 

undefined

20-03-2017 - Unge klar til uddannelse og beskæftigelse – hvordan knækker vi koden?

Regeringen barsler netop nu med en ny forberedende uddannelse, der skal gøre flere unge klar til bl.a. at tage en erhvervsuddannelse. KVUC og en række aktører i Region Hovedstaden er med Projekt Upgrade kommet tættere på at knække koden.

undefined

20-03-2017 - »Vi vidste godt, det var sidste chance«

Da regeringen ændrede adgangskravene til de videregående uddannelser, mødte Marc Hansen og Daniel Kristensen en mur. Men da de startede på Upgrade, fik de mod på mere.

undefined

20-03-2017 - Det er ikke længere sejt at få 00 

Annika Andersen fik ikke meget ud af matematikundervisningen i folkeskolen. Men på Upgrade har hun lært både plusser og procenter, og det hjælper hende videre mod sit mål.

undefined

07-03-2017 - Invitation til konference

Unge klar til uddannelse og beskæftigelse. Få inspiration og ny viden til at arbejde med unge på kanten af uddannelsessystemet.

undefined

01-03-2017 - Genvej til ungdomsuddannelse

82% af de unge kursister på Genvejen er i 2016 kommet videre i uddannelse eller beskæftigelse. KVUC's særlige forløb for svage unge har skabt gode resultater.

undefined

02-02-2017 - Fravær på VUC - hvad er et godt tal egentlig?

Altinget skriver at ”Voksenuddannelser plages af massivt elevfravær”. Det er et tal, der skal bringes ned – og ja, det er alle enige om.

undefined

11-01-2017 - ”Vores syn på Sarahs fremtid er en hel del mere lyst nu”

For ti år siden havde Rikke og Jakob Nielsen ikke troet, at deres datter om få måneder kan sætte hf-huen på hovedet.

undefined

11-01-2017 - Det handler ikke om at være fejlfri

Hvad sker der, når man går fra hf inklusions trygge rammer og tager sit tredje hf-år på KVUC’s almene hold? Vi har spurgt Christian Emil Gottlieb fra 3. årgang af hf inklusion.

undefined

10-01-2017 - Hf inklusion giver unge med autisme ro og støtte til at gro

På KVUC’s hf inklusion bliver unge med autisme klar til livet og får ro og rum til at udvikle sig fagligt, personligt og socialt.

undefined

21-12-2016 - Kom til informationsmøde om hf inklusion i 2017

På KVUC kan man tage en hf med særlig støtte, hvis man har en diagnose inden for autisme-spektret. Kom og hør om uddannelsen den 12. januar.

undefined

19-12-2016 - "Man behøver ikke en kæmpe gymnasial uddannelse for at blive til noget stort"

KVUC’s forløb Genvejen blev et springbræt til tømreruddannelsen for 27-årige Ian Appelquist. Med det fik han sine eksamener og sin selvtillid på plads.

undefined

12-12-2016 - Lyttende problemknusere: Mentorer får unge til at gennemføre deres uddannelse

Ni ud af ti unge, der får hjælp af KVUC’s mentorer på forløbet Genvejen, går videre i uddannelsessystemet og mange af dem på en erhvervsuddannelse.

undefined

25-11-2016 - Rejsen fra bageste række i folkeskolen til forreste på KVUC

Martin Boldsen kunne i mange år ikke se fidusen i uddannelse. Men så begyndte han at få drømme, der ikke kunne realiseres uden om skolebænken.

undefined

16-11-2016 - Et stærkere hf er på vej

Gymnasiereformen fører til, at et nyt hf med bl.a. mere professionsorienterede linjer og et helt nyt fokus på karriereplanlægning bliver en realitet i sommeren 2017.

undefined

27-10-2016 - Tosprogede skal vide mere om erhvervsuddannelser

Tosprogede, der læser dansk som andetsprog på KVUC, får i undervisningen til opgave at præsentere en erhvervsuddannelse, der interesserer dem.

undefined

26-10-2016 - VUC'ernes motorvej til erhvervsuddannelser

VUC’erne samarbejder tæt med erhvervs-uddannelserne. KVUC's ledelse: Kritik fra erhvervs-skolernes interesseorganisation rammer ved siden af.

undefined

22-09-2016 - Storbyfysik er bare sjovere – derfor får kursisterne turpas til Tivoli

Beregn din fart, når du ryger ned af det gyldne tårn eller rundt i flyvemaskinerne i Vertigo. Fysiklærer havde hele fysikholdet med i Tivoli.

undefined

22-09-2016 - Fjernundervisning vækster videre: Nu kan hf’erne blende deres egen uddannelse

10% flere kursister har i efteråret 2016 valgt hf som fjernundervisning på KVUC. Som noget nyt tilbyder KVUC nu også hf blend.

undefined

23-08-2016 - Et vigtigt portræt af en særlig kursist

I foråret publicerede KVUC Kommunikation et portræt af hf-kursist Rasoul Jafary på kvuc.dk. Nu har vi også lavet et videoportræt med ham. Hør ham fortælle sin vigtige historie.

undefined

23-08-2016 - Lektionen.dk - 10 veje til at blive en bedre underviser

Siden vidensdelingsplatformen Lektionen.dk gik i luften er der sket meget på bloggen, og flere gæstebloggere er begyndt at dele spændende indhold.

undefined

23-06-2016 - Forberedende voksenundervisning har nu brug for politisk bevågenhed

Der er brug for fokus på, hvordan flere af de over en halv million voksne danskere, der har dårlige læsefærdigheder, kan opkvalificeres.

undefined

21-06-2016 - Specialdesignet uddannelse til psykisk sårbare

Mød Emilie Claudi Schack, som er en af de unge, der læser Hf Flex med tilknytning til AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA).

undefined

21-06-2016 - Fjernundervisning bringer sårbare unge tættere på uddannelse

Psykisk sårbare unge kan læse hf-fag på KVUC gennem tilbuddet Hf ASPA. Her får unge ekstra støtte af lektievejledere og mentorer.

undefined

07-06-2016 - Drengen med kuglepennen og drømmen om en uddannelse

Rasoul Jafary flygtede fra Taleban i Afghanistan til Danmark som 21-årig. Siden har han lært dansk fra bunden og er snart færdig med hf.

undefined

20-05-2016 - Hf kursister: Ikke rigtigt at devaluere værdien af den blå hf-hue

Hf-kursister er enige om, at det er forkert at begrænse adgangen til videregående uddannelser fra den 2-årige hf.

undefined

20-05-2016 - KUU tilbyder nyt erhvervstema: Kommunikation og medier

Det nye erhvervstema på KUU er rettet mod unge, der brænder for kreativ kommunikation via ord, film og fotos m.m.

undefined

20-05-2016 - Tilmeldingen til KUU med opstart d. 8 august er nu igang

Start på Kombineret Ungdomsuddannelse efter sommerferien. Tilmeldingen er åben nu.

undefined

17-05-2016 - Balletdansere sikrer deres fremtid på KVUC

Omkring hver femte af Det Kongelige Teaters professionelle danske balletdansere læser hf på KVUC. Den Kongelige Ballets ledelse bakker op.

undefined

17-05-2016 - Balletdanser med juradrøm tager hf

Christian Hammeken er professionel balletdanser på Det Kongelige Teater. Ved siden af tager han en hf på KVUC som springbræt til jurastudiet.

undefined

13-05-2016 - ”Her ser lærerne ikke på mig som om jeg er et barn”

Therese Selchau droppede ud af gymnasiet med dårlige karakterer. Nu får hun høje karakterer på hf. Her oplever hun at blive behandlet i øjenhøjde.

undefined

02-05-2016 - "No problem" at bo i Oxford og tage hf i København

Thomas Andersen bor i England over 1.000 kilometer fra København. Alligevel har han læst hf på KVUC, hvor han også får sin hue på til sommer.

undefined

29-04-2016 - Nye tal: Mange hf'ere fortsætter på universitetet

Det kan derfor få store konsekvenser, hvis en gymnasiereform begrænser hf-studerendes adgang til lange videregående uddannelser.

undefined

26-04-2016 - Hf-kursist: ”Studieturen til Barcelonas hjemløse skal give os et wake up call”

Philina Persson har på eget initiativ organiseret en studietur til Barcelona for hele sit hold. De skal helt tæt på frivilliges arbejde med hjemløse i Spanien.

undefined

19-04-2016 - Pas på ikke at devaluere hf-huen!

Der er mange gode ting i regeringens oplæg til en reform af gymnasiet og hf. Men der er et afgørende sted, hvor "huen hopper af", mener KVUC’s rektor og vicerektor.

undefined

01-04-2016 - "Jeg spekulerer ikke i karakterer"

DR Nyheder interviewede en af KVUC’s kursister, i anledning af et politisk forslag om at begrænse studerendes muligheder for at spekulere i karakterer.

undefined

11-03-2016 - Fra Holstebro og Helmand til hf

For fire år siden gik Jakob Lohmann Miller Mikkelsen rundt i kampuniform i Afghanistan, nu lægger han som 29-årig sidste hånd på sin hf på KVUC.

undefined

11-03-2016 - Højeste karakter i Danmark - på KVUC!

Nye tal viser, at KVUC’s hf-dimittender har det højeste karaktergennemsnit blandt alle landets VUC’ere, og at 48% fortsætter på en lang videregående uddannelse.

undefined

07-03-2016 - Flere vælger hf fjernundervisning 

KVUC oplever fortsat en stigning i interessen for fjernundervisning, der er en del af de samlede hf-tilbud, hvor den enkelte kan designe sin hf, så den passer præcis til egen livssituation.

undefined

15-02-2016 - De unges veje er ikke altid snorlige

Når Politiken spørger ”Hvad skal Peter gøre for at få andet end nederlag på cv’et” - så er svaret: Moderne og fleksibel voksenuddannelse tilpasset den enkeltes behov.

hf-studenter

09-02-2016 - Din 2-årige hf kan nu tones i fire retninger

Lektielight, Innovation, Voksen eller Standard. Vælg den 2-årige hf på KVUC, som passer dig bedst. Der er ansøgningsfrist den 15. marts.

undefined

08-02-2016 - Sådan styrker vi ordforrådet hos tosprogede kursister

Hvordan styrker vi tosprogede kursisters aktive ordforråd? Konference om ordforrådstilegnelse hos tosprogede på KVUC den 29. april 2016.

undefined

26-01-2016 - Amanda og Linnea havde brug for luftforandring

Amanda og Linnea var groet fast i deres nordsjællandske hjembyer. På KVUC fandt de tiltrængt luftforandring på den 2-årige hf-linje.

undefined

25-01-2016 - Sammenhold og samarbejde

Før levede Alexander mest foran computeren om natten. I dag er det sammenholdet med kammeraterne, der får ham ud af sengen om morgenen.  

Kombinerede Ungdomsuddannelse

22-01-2016 - Ny vej til erhvervsuddannelse

850 unge er startet på den nye Kombinerede Ungdomsuddannelse. KVUC's vicerektor efterspørger en skarpere branding af KUU som en ny vej til erhvervsuddannelser.

Connie Hedegaard

22-01-2016 - Connie Hedegaard besøger KVUC

Salen bliver fyldt, når Connie Hedegaard onsdag den 27. januar kommer på besøg på KVUC for at tale om klodens tilstand.

undefined

11-12-2015 - KVUC advarer Folketingsudvalg om besparelser

Den nye finanslov betyder bl.a., at KVUC skal gennemføre store besparelser på den succesfuldt etablerede fjernundervisning.

undefined

09-12-2015 - Et fællesskab der flytter grænser

I efteråret 2015 gør Amanda noget, hun aldrig havde troet, hun skulle gøre. Hun beslutter sig for at være ligeglad med hjertebanken og fugtige håndflader.

undefined

02-12-2015 - Ingrid solgte alt i Brasilien for konditordrøm i Danmark

Efter et intensivt kursus i branchedansk på KVUC og grundforløb på Hotel- og Restaurantskolen har Ingrid fået sin egen butik med brasilianske kager.

undefined

16-11-2015 - Lad os give den nye kombinerede ungdomsuddannelse et stærkere brand! 

Uddannelsesbladet samler i sin seneste udgave op på de foreløbige erfaringer med den nye Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU).

Jane

05-11-2015 - Det er aldrig for sent. Nogensinde.

Som 50-årig har Jane Jacobsen fundet studieglæden frem. Efter et målrettet forløb på KVUC, er hun ved at opfylde drømmen om at blive sygeplejerske.

undefined

04-10-2015 - Brug for flere veje til erhvervsuddannelser

Nye 16 ugers forløb og værkstedet ”Genvejen” på KVUC er eksempler på initiativer, der skal hjælpe flere til at opfylde de nye adgangskrav.

undefined

04-10-2015 - På bloggen zoomer jeg ind og ud på konkret pædagogik 

For lidt over en måned siden gik bloggen Lektionen.dk i luften. Initiativet er taget af lærer på KVUC, Jeppe Wolff Ejlskov.

undefined

27-10-2015 - Supplering er ikke spild af tid

I en analyse vender DEA  virkeligheden på hovedet og skyder på et system, der sikrer fleksibilitet, når stor valgfrihed på gymnasierne skal møde absolutte adgangskrav.

Louise

22-10-2015 - Louise er færdig med at være usynlig

Louise Krogh har kæmpet med angst og depression i årevis. På KVUC har hun skiftet kontanthjælp ud med selvtillid og drømmen om at læse videre.

Tablet

 21-10-2015 - Besparelser på fjernundervisning kan ikke gennemføres

Analyser viser, at de fleste effektiviseringer på fjernundervisningen kan realiseres fra 2017-19. Alligevel lægges der op til besparelser fra januar.

Selim

13-10-2015 - Selims sunde mad er vejen til job

På Kombineret Ungdomsuddannelse arbejder Selim Gül med mad og sundhed. Når han lærer noget nyt i køkkenet, bliver det hurtigt prøvet af i virkeligheden.

Ferhat

01-10-2015 - Den lige vej fra taxachauffør til socialrådgiver

Ferhat Kilic følte han var nået sidste udkald for at få en uddannelse. Efter et intensivt år på KVUC er han nu i gang med socialrådgiveruddannelsen.

Spillekort læses højt

22-09-2015 - Kort om samfundsfag – nyt spil udviklet af lærere på KVUC

To lærere på KVUC har udviklet et spil til samfundsfagsundervisningen. Målet er at formidle samfundsfagets begreber på en legende måde.

Upgrade-kursister laver gruppearbejde

21-09-2015 - UPGRADE-forløb hjælper unge ind på erhvervsuddannelse

Nye resultater viser, at 55 % af kursisterne på Upgrade-forløb efterfølgende har søgt ind på en erhvervsuddannelse med de tilstrækkelige faglige forudsætninger i bagagen. 

Slagter

17-09-2015 - Individuelle løsninger skal hjælpe flere ind på erhvervsuddannelser

KVUC har indrettet forskellige typer forløb til unge voksne, der kan styrke deres kompetencer, så de kan blive optaget på en erhvervsuddannelse.

KUU elever

14-09-2015 - Søg ny ungdomsuddannelse inden 30/9

Ny kombineret ungdomsuddannelse giver unge en ny chance i hovedstaden. Uddannelsen har forløb til særlige brancher.

Sweeper på fodboldbane

11-09-2015 - Sweeperen - afgørende for uddannelsespolitiske målsætninger

Regeringen har meldt ud, at alle uddannelsesinstitutioner skal spare 2% årligt på deres budgetter i de kommende år.

Martin

10-09-2015 - Drømmene vandt over misbruget

Som stofmisbruger kunne Martin Bødker Fritzen ikke mærke livet. I dag er stofferne byttet ud med en drøm om fremtiden som psykolog.

Magasin

13-08-2015 - Kursister fortæller deres historier

KVUC har netop udgivet magasinet  #storyofkvuc med fem personlige fortællinger fra kursister med tilknytning til KVUC. 

Elev i køkken

06-08-2015 - Kombineret Ungdomsuddannelse giver skoletrætte unge en ny chance

Netop nu slår tre skoler dørene op for de første elever på den nye Kombineret Ungdomsuddannelse.

Michelle

06-08-2015 - Hun forstår dem, der taler nederlagets sprog – hun har selv lært det

Michelle Hansen ved, hvad det vil sige ”at være et nederlag” men også, at det ikke behøver at være sådan.

Kok anretter mad

30-06-2015 - Klar til erhvervsuddannelse i København

Unge der ikke opfylder optagelseskrav til erhvervsuddannelser kan få et fagligt løft via VUC-kurser på erhvervsskoler i Region Hovedstaden.

Carsten med sin hue

30-06-2015 - Den blå hue vandt over bowlingmaskinen

Gymnasiet var ikke noget for Carsten, som i stedet begyndte at arbejde på et bowlingcenter. Nu har han dog fået hue på – og den er blå.

Casper

22-06-2015 - Elektricitet og FCK skiftet ud med drømmen om politik

Finanskrise og dårlig ryg satte en stopper for elektrikerjobbet. Nu bruger Casper det meste af sin tid på KVUC, hvor han lægger nye fremtidsplaner.

Enrico

11-06-2015 - Branchedansk får nydanskere hurtigt videre i uddannelse og job

På Branchedansk på KVUC lærer nydanskere alt det, der skal til for at klare uddannelse og job inden for en særlig branche.

Klasse

10-06-2015 - VUC gør unge klar til erhvervsuddannelse

Fra august 2015 tilbyder VUC og erhvervsskolerne i fællesskab nye kurser til unge, der ikke opfylder adgangskravene til erhvervsuddannelse.

Anemone med sine medaljer

01-06-2015 - Basketball i kinesisk cigaretrøg og for tusindvis af fans i USA

Når Anemone Scheel spiller basketball i Kina og USA samt på det danske landshold, medbringer hun altid sin online forbindelse til hf på KVUC.

KUU hjemmesiden

27-05-2015 - Ny hjemmeside for Kombineret Ungdomsuddannelse

På hjemmesiden kan kommende elever og UU-vejledere blive klogere på den helt nye ungdomsuddannelse i Hovedstaden og Bornholm.

Billede af video om eksamensangst

08-05-2015 - Større fokus på karakterer øger eksamensangst

KVUC’s psykologiske rådgiver oplever, at eksamensangst fylder mere i takt med det store fokus på karakterer og adgangskrav.

Nicolai med en volleyball

06-05-2015 - Fysik på KVUC spænder ikke ben for landsholdet

Nicolai Houmann er aktuel på det danske volleyball-landshold, men det er svært at leve af volleyball. Derfor læser han hf flex på KVUC.

Balletsko

30-04-2015 - Balletdanser på lånt tid sikrer fremtiden med en uddannelse 

Stephanie danser på det Det Kongelige Teater, men det er på lånt tid. Derfor ligger skolebøgerne fra online-undervisningen på KVUC altid klar i pauserne.

undefined

28-04-2015 - Fra barnekoranlærer i Pakistan til økonomistuderende

Habiba havde aldrig gået i andet end koranskole, da hun i 2006 kom til Danmark. Efter KVUC læser hun nu til finansøkonom.

Kursister ved computer

22-04-2015 - Vi skal hjælpe hver enkelt ung videre!

Undervisningsministeren ønsker, at flere unge med faglige, sociale eller personlige udfordringer hjælpes videre til ungdoms- og erhvervsuddannelser. Vejen frem er at skræddersy kurser til hver enkelts behov.

undefined

26-03-2015 - Hf for de gådefulde og geniale

Målgruppen af unge med Aspergers syndrom er finurlig, kantet og fuld af muligheder. På HF Inklusion skal KVUC’s lærere og mentorer tænke ud af boksen.

undefined

26-03-2015 - Hf med sikkerhedsnet 

Thomas Edwards går på første år på HF-Inklusion. Faste rammer, færre fag og mentorer i klassen giver ham de pusterum, han har brug for.  

undefined

15-03-2015 - Fra tålt ophold til godt ophold

Hf-kursister med Aspergers har succes på KVUC, og om få måneder får de første unge med Aspergers hue på

undefined

06-03-2015 - De værste var mobningen - på hf rankede jeg ryggen

KVUC har brudt koden til god uddannelse for unge med udfordringer. Morten Pilemann er en af de første kursister fra HF Inklusion, som får hue på til sommer.

Kursister til hf translokation

 05-03-2015 - Hf-huer nu også på vej til unge med autisme

Et forsøg med skræddersyet hf-forløb for unge med autisme er blevet en succes p KVUC. Københavns Kommune støtter, at projektet fortsætter.

Håndværkerelev

27-01-2015 - Flere unge københavnere skal hjælpes i arbejde

En ny 2-årig uddannelse til erhvervsassistent bliver nu udbudt i hovedstaden. KVUC koordinerer udvikling og drift af den nye uddannelse.

Kartoffel der skrælles

14-01-2015 - ”Hvad? – skal jeg hælde gas over kartoflerne”

Calvin Pamba har afsluttet et syv ugers forløb i Branchedansk på KVUC og er nu i gang med drømmeuddannelsen som sosu-hjælper.

Køkken og tre kokke

14-01-2015 - Indvandrere lærer dansk på en helt ny måde

KVUC har i samarbejde med erhvervsskolerne udviklet et særligt sprogtilbud: ”Branchedansk” – som en ny bro til erhvervsuddannelserne.

Vognmagergade 8 set fra Kongens Have

09-12-2014 - Rammer sikret for fremtidens voksenuddannelse i Københavns centrum

Københavns Voksenuddannelsescenter (KVUC) har pr. 31. december 2014 købt ejendommen Vognmagergade 8 i København K.

 Overførsel af viden og erfaringer til nye FGU-institutioner er afgørende for succes

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.