Et stærkere hf er på vej

KVUC, 16. november 2016

Gymnasiereformen fører til, at et nyt hf med bl.a. mere professionsorienterede linjer og et helt nyt fokus på karriereplanlægning bliver en realitet i sommeren 2017. Minister og VUC-rektorer er enige om, at reformen vil styrke hf. KVUC vil i slutningen af november lancere sine nye 2-årige hf-linjer.

undefined

Både undervisningsministeren og rektorer fra VUC’er er enige om, at den nye gymnasiereforms mål er at skabe et endnu stærkere hf, end det vi kender i dag. Det fremgår af interviews i oktober udgaven af det faglige tidsskrift ”Voksenuddannelse”.

Undervisningsministerens hovedbudskaber er:

”Et stærkere hf skal løse problemerne med et for stort frafald. Mere virkelighedsnære erfaringer og professionsrettede forløb skal ind på uddannelseslinjerne. De, som vil videre på de lange videregående uddannelser, skal have en stærkere ballast. De studerende skal blive mere bevidste om deres studievalg, og uddannelserne skal blive bedre til at sætte fokus på karriereplanlægning”, siger Ellen Trane Nørby i til det faglige tidsskrift ”Voksenuddannelse”.

Ellen Trane Nørby fremhæver karriereplanlægning som en af de vigtige ting i den nye gymnasiereform, og hun mener bl.a., at det kan ses fra de hf-forløb, hvor der er kørt mere professionsorienterede forløb, at eleverne er blevet mere afklarede:

”Uddannelserne i Danmark er ikke gode nok til at sætte fokus på karriereplanlægning. Det skal ikke starte den dag, du har huen på hovedet”, pointerer hun.

Undervisningsministeren fremhæver også, at der ses et for stort frafald blandt hf’ere, der fortsætter på de lange videregående uddannelser. Det er baggrunden for kravene om udvidede fagpakker for dem, som ønsker fx en universitetsuddannelse, så ”eleverne har en anden faglig ballast, når de starter på universitetet”.

VUC-rektorerne Verner Rylander og Peter Zinckernagel mener i andet interview i Voksenuddannelse, at hf kommer ud i en styrket form på den anden siden af gymnasiereformen. ”Der er mange muligheder i reformen, hvor små og større hf-uddannelsesudbydere kan udfolde gode lokale tilbud”, siger de.

Blandt de væsentlige ting de understreger er, at hf fortsat er ligestillet med de 3 årige gymnasiale uddannelser, og at målgruppen for hf er blevet bredere. ”Reformen giver os klar besked om, at hf både er for de unge i gymnasiealderen og for de lidt mere voksne”.

På KVUC lægges der i disse uger sidste hånd på at tegne, hvordan de nye 2-årige hf-linjer kommer til at se ud i 2017:

”Det bliver spændende for fremtidige kursister”, lover rektor Søren Fersløv Andersen.

Vil du vide mere:
Søren Fersløv Andersen, rektor, tlf. 3141 1700 eller sfa@kvuc.dk
Anita Lindquist Henriksen, vicerektor, ali@kvuc.dk

undefined

Læs flere nyheder fra kvuc

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.