Flere vælger hf som fjernundervisning

KVUC, 7. marts 2016

KVUC tilbyder hf-uddannelser så fleksibelt som overhovedet muligt, så de kan passe til den enkeltes livssituation. Fjernundervisning er en del af dette tilbud, og KVUC oplever fortsat en markant stigning i interessen for fjernundervisning.

Kursist sidder med iPad

Metroexpress skrev den 4. marts, at flere VUC- & HF-centre melder om store stigninger i antallet af tilmeldinger til fjernundervisning. Også på KVUC ses tendensen. 20% flere tilmeldte sig således KVUC’s fjernundervisningsfag ved optaget i januar 2016.  Hf fjernundervisning tilbydes på KVUC under navnet ”hf flex”. På KVUC er der i januar 2016 2900 tilmeldinger til fjernundervisningsfagene i forhold til 2300 i 2015. Det svarer til en stigning på ca. 20% og følger en stigende tendens i de senere år.

Uddannelsesleder Janne Schmidt Damgaards tror, at den store fleksibilitet tiltaler mange:

”Vi uddanner jo voksne, som kan være mange forskellige steder i livet, og med fjernundervisningen kan man indpasse hf til præcis sin egen livssituation. Man kan fx også vælge delvis fjernundervisning, så man kan møde lærere og holdkammerater i fag, hvor man har brug for det”, fortæller Janne Schmidt Damgaards.

KVUC prioriterer det højt at tilbyde hf-uddannelsen så fleksibelt som overhovedet muligt for den enkelte med vægt på høj kvalitet:

”Vi bestræber os på at tilbyde kursisterne fjernundervisningsmaterialer af høj kvalitet, hvor der er lagt stor vægt på differentiering, så læringsmaterialet kan tilpasses den enkeltes behov”, siger Janne Schmidt Damgaards og tilføjer, at de digitale læringsmaterialer også bliver anvendt på KVUC’s almindelige holdundervisning.

Omkring halvdelen af fjernundervisningskursisterne på KVUC har tidligere afbrudt et uddannelsesforløb – typisk stx eller et andet hf-forløb – men på flexuddannelsen klarer de sig typisk godt og får karakterer på niveau eller over kursister på de almindelig hold.

Nationalt set får kursister på KVUC’s hf nogle af landets højeste hf-karakterer, viser de nyeste statistiske opgørelser fra Uni-C.

undefined

Læs mere om vores hf-forløb på KVUC

Læs artiklerne i Metroxpress

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.