GSK-kursist: ”Jeg spekulerer ikke i karakterer”

KVUC, 1. april 2016

DR Nyheder interviewede den 31/3 KVUC’s kursist Pernille Poulsen i anledning af et politisk forslag om at begrænse studerendes muligheder for at spekulere i karakterer.

Flittig kursist i klasseværelse med fingeren i vejret

"Suppleringskurser skal reduceres i omfang og må ikke bruges til at spekulere i høje karakterer."

Sådan lyder meldingen fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby, som inden længe kommer med et samlet udspil til en gymnasiereform.

Hun mener, at der er opstået en tendens til at, elever lader være med at tage nogle fag, mens de går på gymnasiet, da de bare kan tage dem som suppleringskursus bagefter.

Hun vil derfor have begrænset mulighederne for at tage suppleringskurser, og samtidig skal karakterer fra de gymnasiale suppleringskurser kunne trække ned i studenternes karaktergennemsnit. 

DR besøgte derfor KVUC, for at høre en gsk-kursists kommentar til undervisningsministerens udtalelser.

Pernille Poulsen supplerer i øjeblikket sin studentereksamen med matematik og fysik på KVUC, og til DR Nyheder udtalte hun:

”Jeg har overhovedet ikke spekuleret på karakterer. Jeg supplerer, fordi jeg gerne vil kvalificere mig til at starte på geoscience til sommer. Da jeg startede i gymnasiet, vidste jeg ikke, hvad jeg ville og valgte en humanistisk retning. Undervejs har jeg fundet ud af, at jeg ønsker en naturfaglig retning. Derfor er jeg meget glad for muligheden for at supplere min studentereksamen”, fortalte Pernille til P3 nyhederne torsdag eftermiddag.

"I den debat, der nu er i gang om suppleringskurser, er Pernille et eksempel på, hvor vigtigt det er at forstå de mange gode grunde, der kan være til at supplere sin studentereksamen", siger rektor på KVUC Søren Fersløv Andersen.

Torben Theilgaard, der er centerchef på Studievalg København, udtaler bl.a. også i en artikel i Politiken, at han ser en risiko for, at ministerens planer kan afholde studerende fra overhovedet at give sig i kast med de naturvidenskabelige fag.

Læs mere om undervisningsministerens forslag og nogle af de forskellige synspunkter om dette i artiklen "Minister vil stoppe spekulation i karakterer" i Politiken.

undefined

Læs Politikens artikel

læs mere om gsk

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.