Klar til erhvervsuddannelse i København

KVUC, 30. juni 205

Unge der ikke opfylder optagelseskravene til erhvervsuddannelserne kan fra august 2015 få det nødvendige faglige løft på erhvervsskolerne i Region Hovedstaden. Lærere fra bl.a. Københavns Voksenuddannelsescenter (KVUC) skal undervise på erhvervsskolerne.

Kok anretter mad

12,3 % af de unge i København har ikke 02 i dansk eller matematik, viser en analyse fra 2013, som Region Hovedstaden fik udarbejdet. De har brug for et forberedende forløb for at kunne blive optaget på en erhvervsuddannelse.

Fra 1. august 2015 er der nemlig krav om et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik for at blive optaget på en erhvervsuddannelse.

Unge får adgangsforudsætninger på 15 uger

Derfor fortæller Region Hovedstaden i en pressemeddelelse, at Region Hovedstaden er gået sammen med erhvervsskolerne og VUC i hovedstadsområdet om at udvikle tilbud, der giver unge det nødvendige faglige niveau.

De nye tilbud er målrettede forløb i dansk, matematik og samfundsfag, som på kun 15 uger giver de unge adgangsforudsætningerne til erhvervsuddannelserne.

Vi skal have flere dygtige faglærte

Lars Gaardhøj (S), formand for Erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden, roser initiativet:

”Region Hovedstaden har fokus på, at vi skal have flere dygtige faglærte. Samarbejdet mellem VUC og erhvervsskoler om de forberedende forløb sikrer, at flere unge får de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger, og som på den lange bane er med til at sikre borgernes livskvalitet”.

Region Hovedstadens pressemeddelelse fortæller, hvordan de nye forløb gennemføres på erhvervsskolerne, så de unge kender studiemiljøet, når de starter på en erhvervsuddannelse.

”Lærerne kommer fra VUC, hvor de har ekspertisen i at gøre de unge klar til videre uddannelse. Som ung skal man kontakte sit lokale VUC for at høre mere om de nye veje til erhvervsuddannelserne”, fremgår det af pressemeddelelsen.  

Viden om voksenundervisning anvendes på nye måder

På KVUC er man i fuld gang med at tilpasse sig den nye virkelighed efter erhvervsskolereformen. Det fortæller uddannelseschef Anne Jelsøe:

”Vi skal bruge vores specialviden om voksenundervisning på en helt ny måde. For på de hér forløb gør vi ikke bare unge klar til videre uddannelse i bred forstand. Vi gør dem klar til bestemte erhvervsuddannelser og specifikke brancher. Alt sammen i et forpligtigende samarbejde med bl.a. erhvervsskolerne”, fortæller hun.

Læs også:
VUC gør unge klar til erhvervsuddannelser.
Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Læs flere nyheder fra KVUC

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.