Kort om samfundsfag – nyt spil udviklet af lærere på KVUC

KVUC, 22. september 2015

Søren Lindgreen og Jeppe Wolff Ejlskov har længe set kollegaer kreere hjemmelavede huske-kort til brug i samfundsfagsundervisningen. Og ofte har Søren og Jeppe selv været i gang med at klippe-klistre og laminere. Det gav dem en idé.

Jeppe og SørenJeppe Wolff Ejlskov (t.v.) og Søren Lindgreen (t.h.)

Idéen gik ud på at udvikle en række simple kort, som alle samfundsfagslærere kunne bruge i undervisningen. Det er nu blevet til et spil med kategorier inden for økonomi, sociologi, politik, EU/IP og aktører.

Spillet er fleksibelt og kan bruges til at repetere viden i undervisningen. Det kan spilles hurtigt eller langsomt – og så er der et konkurrenceelement i det.

”Da jeg prøvede spillet af i klassen, var kursisterne især glade for konkurrenceelementet, hvor man battler mod hinanden – de ville gerne have endnu mere af det”, fortæller Jeppe.

Tunge begreber leges ind

Det er håbet, at spillet kan være med til at formidle samfundsfagets begrebstunge verden på en tilgængelig og legende måde. På kortene er de fleste begreber fra læreplanen repræsenteret, og kursister kan endda spille det ud fra det niveau, de hver især befinder sig på.

Forlaget Columbus har udgivet spillet, som kan fås på forlagets hjemmeside.

Spillet er udviklet med støtte fra KVUC.

Fakta:
- Søren Lindgreen er lektor på KVUC og har tidligere udgivet spillet "Det politiske spil", forlaget Columbus.
- Jeppe Wolff Ejlskov er lektor på KVUC og driver undervisningsbloggen: www.lektionen.dk.

Læs flere nyheder fra KVUC

 

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.