KVUC advarer Folketingsudvalg om besparelser

KVUC, 11. december 2015

En delegation af repræsentanter for ledelse, medarbejdere og kursister ved KVUC har fået foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg den 15. december.

Den nye finanslov betyder bl.a., at KVUC skal gennemføre store besparelser på den succesfuldt etablerede fjernundervisning. Det har vakt stor bekymring på KVUC, og derfor har repræsentanter for ledelse, medarbejdere og KVUC’s kursistråd ansøgt om foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg.

Foretrædet vil finde sted tirsdag den 15. december kl 13.30. I forbindelse med foretrædet har KVUC fremsendt et bilag til udvalgets medlemmer. Bilaget er offentligt tilgængeligt på Folketingets hjemmeside.

I bilaget fremhæves bl.a. følgende fire pointer om kravene til besparelser på fjernundervisningen:

  1. Effektiviseringsforslagene peger samlet set mere i retning af at reducere fjernundervisning som uddannelsestilbud end mod at effektivisere fjernundervisningen.
  2. En del af effektiviseringsforslagene er udmærkede pejlemærker for VUC’er, som overvejer at starte med at tilbyde fjernundervisning. Derimod fungerer forbedringspotentialerne ikke for VUC’er som har tilbudt fjernundervisning i mange år.
  3. Lærerne vil skulle sænke deres tidsforbrug til feedback til hver enkelt kursist svarende til 30%. Der er entydig forskningsmæssig evidens for, at netop feedback er afgørende for læring.
  4. Man kan frygte, at færre af de svage eller særligt udfordrede kursister kan få adgang til uddannelse, hvis de aktuelle besparelser medfører, at adgangen til fjernundervisning begrænses.

Du kan læse bilaget som pdf-fil her.

LÆS FLERE NYHEDER FRA KVUC HER

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.