”På bloggen zoomer jeg ind og ud på konkret pædagogik”

KVUC, 4. november 2015

For lidt over en måned siden gik bloggen Lektionen.dk i luften. Initiativet er taget af lærer på KVUC, Jeppe Wolff Ejlskov, som ønsker at dele sin erfaring med undervisning og didaktik på det gymnasiale område.

Jeppe

Lektionen.dk er en videndelingsplatform med blandt andet tips og tricks til elevaktiverende undervisning, inspiration til ’den gode time’ og gode råd til, hvordan man kan tackle pædagogiske udfordringer og meget mere. Ideen til bloggen fik Jeppe på sommerferie med familien på Anholt, hvor han mødte en blogger. Bloggeren fortalte Jeppe, at hans interesse i at dele tips, råd og viden ville egne sig godt på en blog. Han kom kun lige hjem fra ferien og besluttede sig hurtigt for, at han ville kaste sig ud i at lave en undervisningsblog. En videndelingsplatform, hvor han kan dele ud af det arbejde, han allerede laver i forvejen og ikke mindst dele ud af hans kollegaers tips, tricks, viden og erfaringer fra hverdagen som undervisere på KVUC.

”Kollegaerne kommer med de gode ideer”

Når man kigger lidt rundt på Jeppes blog, er der allerede en del indlæg, indhold og en masse links til litteratur. Det kan umiddelbart godt se ud som om, at der ligger mange timers arbejde bag bloggen, men som Jeppe siger, er der ingen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange. Størstedelen af indholdet på bloggen er faktisk noget, han eller hans kollegaer bruger i forvejen. Bloggen inviterer til, at læserne kan komme med kommentarer til indlæggene. Når der er kommet kommentarer og tips og tricks til et indlæg, Jeppe har skrevet, samler han dem og tilføjer dem til indlægget under overskriften: ”Tips fra mine læsere”.

Konkret indhold og mulighed for at zoome ud

Bloggen, som Jeppe laver i sin fritid, er bygget op sådan, at indlæggene er konkrete, forholdsvis korte og letlæselige. Via links er der rig mulighed for at zoome ud og fordybe sig i akademisk litteratur, der danner belæg for indlæggene og de praktiske tips og tricks.

”Tænk spil, leg og læring ind i undervisningen men uden, at det erstatter grundlitteraturen”

Som man kunne læse i forrige KVUC Indefra, har Jeppe sammen med sin KVUC-kollega Søren Lindgreen udviklet undervisningsspillet ”Kort om samfundsfag”, som netop er blevet udgivet af forlaget Columbus. Det er derfor ingen hemmelighed, at Jeppe er meget optaget af at variere undervisningen ved at indtænke spil i sin undervisning. Det afspejles også på bloggen, hvor der findes gode råd til konkrete quizzer, tipskuponer, begrebskort og Jeopardy. Størstedelen af spillene er gratis programmer, som kan tilpasses alle fag.

En fælles værktøjskasse

Jeppes vision med bloggen er, at den med tiden skal blive en fælles værktøjskasse. En værktøjskasse hvor man løbende kan tage, det man kan bruge og lægge nyt i. I den forbindelse inviterer Jeppe alle sine kollegaer til at besøge bloggen, bidrage med tips, tricks og faglige diskussioner. Allerede nu kan du ‘Like’ og dele Jeppes indlæg på de sociale medier Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tumblr og Google+, og indenfor en nær fremtid vil bloggen også få sin egen facebookside, hvor der løbende vil blive lagt korte nyheder, indlæg og links til andre undervisningsblogs op.

Besøg Lektionen.dk her og tilmeld dig nyhedsbrevet

Fakta om Jeppe Wolff Ejlskov:
Jeppe Wolff Ejlskov er 44 år, han er cand.mag. i samfundsfag og psykologi. Derudover har han en mastergrad i gymnasiepædagogik. Han er lærer på KVUC, hvor han har været ansat i 5 ½ år og blandt andet underviser, er kursusleder og vejleder for pædagogikumkandidater. Han er også medinitiativtager til supervisionsforløb og kurser for nye lærere. Tidligere har Jeppe været ansat på htx og Syddansk Universitet. Sammen med sin kollega Søren Lindgreen har han udviklet begrebskortspillet ”Kort om samfundsfag”.

Læs flere nyheder fra KVUC

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.