Elektricitet og FCK skiftet ud med drømmen om politik

22. juni 2015 #storyofkvuc

Plus og minus passer sammen i de knap 10 år, hvor Casper Lundahl sikrer elektricitet i folks hjem. Men finanskrisen og en dårlig ryg kortslutter til sidst hans karriere som elektriker. Nu bruger han det meste af sin tid på hf og KVUC, hvor han drømmer om en karriere inden for politik.

Casper

Drømmen om strømmen opstår i det øjeblik, Casper Lundahl sammen med en kammerat sidder og kobler nogle ledninger. Herefter går det stærkt, og i 2008 bliver han udlært som elektriker. De blå øjne er alvorlige, da han forklarer om konsekvensen ved at være ung under finanskrisen:

“Faget var hårdt ramt på grund af krisen. Jeg var stadig ung og ny i branchen. Som regel var det os unge, der røg først ud. Så jeg hoppede lidt rundt fra job til job. Jeg savnede virkelig noget stabilitet.”

Dårlig ryg og skiftende arbejdsvilkår

Dårlig ryg og skiftende arbejdsforhold medfører til sidst, at den unge elektriker skifter strømkablerne ud med skolebøgerne på KVUC. Efter et møde med en vejleder, starter han på socialrådgiverpakken.

“Hvis jeg fandt ud af, at socialrådgiver ikke lige var mig, så kunne KVUC i gåseøjne bare trykke på knappen, og så kunne jeg fortsætte på en fuld hf i stedet for. Det havde jeg hele tiden i baghovedet, da jeg startede”, siger han.

Fordom om skolebænken

Da den unge elektriker starter på KVUC er det med visse fordomme, han træder ind ad døren. Men mødet med den nye hverdag bliver afgørende for fremtidsdrømmene.

“Mit generelle møde med KVUC har været helt anderledes end tiden i folkeskolen og på teknisk skole. Jeg tror, det var den måde, stoffet blev formidlet på”, forklarer han eftertænksomt og tilføjer med et glimt i øjet, at det nye liv også krævede lidt tilvænning:

“I starten løb jeg op og ned ad gangene, når vi havde fem minutters pause. Jeg var jo vant til at bevæge mig.”

“Det var virkelig spændende at høre om, hvordan samfundet hænger sammen”

Det er i samfundsfagsundervisningen på KVUC, interessen for samfundet opstår. Casper Lundahl retter sig lidt, da snakken falder på statskundskab og politik: “Det var virkelig spændende at høre om, hvordan samfundet hænger sammen”, forklarer han og uddyber:

“Jeg tænkte, at jeg gerne ville arbejde med politik. Så jeg meldte mig ind i et politisk parti. Jeg har lidt den holdning, at hvis man skal brokke sig, så skal man også selv arbejde for at gøre noget ved det. Det gjorde jeg så. Så i september 2014 meldte jeg mig ind. Der er jeg så stadig med i dag, så derfor er jeg ude at føre valgkamp nu”.

“Jeg har tidligere været meget stor FCK-fan og rejst land og rige rundt”

Kort inden starten på KVUC, kommer et ekstra familiemedlem ind i familien. Sønnen Elias bliver født, og da Casper Lundahl starter på socialrådgiver-pakken er han nybagt far. Det er derfor ikke kun ledninger der bliver byttet ud med læring, men også den gamle altoverskyggende kærlighed til FCK, der bliver nedtonet til fordel for kærligheden til den lille dreng.

“Jeg har tidligere været meget stor FCK-fan og rejst land og rige rundt. Der er røget mange penge på det, og jeg har været mange forskellige steder i Europa for at se klubben spille. Det kan bare ikke lade sig gøre længere på grund af skolen, min søn og pengene”, forklarer den tidligere elektriker, mens han smilende tilføjer, at FCK-kærligheden dog ikke er helt forsvundet.

“Men det var nok ikke helt det, jeg egentlig ville”

Den ene skjorteflip hviler på kanten af den sorte sweater med de grå firkanter. Enkelte hvide streger har travlt med at holde sirlig orden på trøjens mønster samtidig med, at den tidligere elektriker fortæller om, hvordan han vil sikre sine fremtidsdrømme:

“Du er jo aldrig sikret i politik, og jeg kunne også godt tænke mig at være lærer. Mit store håb og min store drøm er, at jeg kan læse statskundskab og så bagefter undervise i samfundsfag. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så vil jeg søge på seminariet og så undervise i folkeskolen bagefter”, siger han.

Casper Lundahl forklarer eftertænksomt, hvad KVUC betyder for ham på vejen mod fremtidsdrømmen:

“Jeg har tænkt lidt over, at i den gruppe jeg var, der blev man ligesom håndværker. Det er mange af mine kammerater også i dag. De er enten tømrer, murer eller elektriker. Men det var nok ikke helt det, jeg egentlig ville”, siger han og tilføjer afsluttende:

“Det er rigtig dejligt, at man har et sted, man kan gå hen, når man finder ud af, den retning, man har valgt, ikke er den rigtige. Det ville virke helt forkert for mig at skulle på et rigtig gymnasium og sidde med 16-17 årige efter at have været på arbejdsmarkedet”.

Skrevet af: Nina Storgaard Albertsen, KVUC Kommunikation

Fakta om Casper:
- Født på Amager i 1986
- Uddannet elektriker i 2008
- Starter i 2014 på KVUC på socialrådgiverpakken*
- Drømmer om at blive optaget på universitetet og læse statskundskab.

*Socialrådgiverpakken er udvalgte hf-fag, som er adgangsgivende for socialrådgiveruddannelsen. Det er muligt at fortsætte på KVUC og tage en fuld hf.

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.