Unge klar til uddannelse og beskæftigelse

undefined

undefined

Her finder du nyheder, erfaringer og resultater fra projektet UPGRADE. Et større projekt i Region Hovedstaden der, gennem målrettede og intensive forløb i dansk og matematik, har arbejdet for at gøre nogle af de svageste unge klar til fx en erhvervsuddannelse.

UPGRADE er et samarbejde mellem VUC’er, UU og jobcentre i Region Hovedstaden. Gennem intensive forløb får udsatte unge kompetencer til at komme ind på en erhvervsuddannelse. På 7 eller 14 uger får de unge det nødvendige faglige løft i dansk og matematik samt personlige og studiemæssige kompetencer, der ruster dem til at gennemføre videre uddannelse. Der er afsluttet i alt 13 forløb med 260 unge på tre uddannelsessteder. UPGRADE er også blevet fulgt af forskere fra KORA.

 

undefinedundefined

Materiale fra projektet undefined

Rapport: En ny retning for forberedende uddannelse

Rapporten "UPGRADE: En ny retning for forberedende uddannelser" beskriver konceptet bag UPGRADE og samler resultater baseret på følgeforskning samt anbefalinger til videre indsatser og faglige metoder. 

Download Rapport 

Download bilag til rapport

Download Bilag til rapport - logbog

undefined

Faktaark: Upgrade - kort fortalt

De vigtigste pointer, tal og konklusioner fra projektet UPGRADE samlet i ét faktaark. Se blandt andet hvad der gør UPGRADE særligt, hvor mange der gennemfører forløbet og hvor stort et løft kursisterne oplever i både karakterer og personlige kompetencer. 

Download Faktaark

undefined

 

undefinedundefined

Nyheder og presse undefined

Hold fast i det der virker – og styrk indsatsen for de svageste

18. april 2017
Regeringen er på trapperne med et udspil til bedre veje til ungdomsuddannelse. Erfaringerne fra regionsprojektet UPGRADE er stærke, og regeringen bør se på resultaterne herfra. Evalueringen af UPGRADE bekræfter, at der er brug for nye indsatser for de svageste unge. Vi må dog ikke komme alle i én kasse. Der er stor forskel på de unge.

Læs mere

undefined

Uddannelseskonference gav fuldt hus

18. april 2017
KVUC afholdte onsdag den 5. april afslutningskonference for det treårige regionsprojekt UPGRADE. Med projektet har man, gennem målrettede og intensive forløb i dansk og matematik, arbejdet på at gøre nogle af de svageste unge klar til fx en erhvervsuddannelse.

Læs mere

undefined

Pressemeddelelse: Seks anbefalinger til fremtidige indsatser for uddannelse af svage unge

4. april 2017
Regeringen forventes at være på vej med et udspil til nye indsatser, der skal hjælpe flere unge tilbage igennem uddannelsessystemet. Det treårige projekt UPGRADE – finansieret af Region Hovedstaden og med KVUC som projektleder – kommer nu med seks anbefalinger til, hvordan indsatser bedst tilrettelægges. Resultaterne præsenteres ved en konference på KVUC i dag.

Læs mere

undefined

Forberedende forløb løfter unge fagligt og personligt

4. april 2017
Bedre faglige resultater, større selvtillid og mere mod er nogle af de gevinster, som kursister har høstet af de forberedende undervisningsforløb UPGRADE. Det viser en evaluering af projektet gennemført af KORA. Målet er at få flere til at begynde på en erhvervsuddannelse. Det er sket for hver tredje kursist inden for et år efter, at de har afsluttet UPGRADE.

Læs mere

undefined

Unge klar til uddannelse og beskæftigelse – Hvordan knækker vi koden?

20. marts 2017
Regeringen barsler netop nu med en ny forberedende uddannelse, der skal gøre flere unge klar til bl.a. at tage en erhvervsuddannelse. KVUC og en række aktører i Region Hovedstaden er med Projekt UPGRADE kommet tættere på at knække koden. 

Læs mere

undefined

 

undefinedundefined

Cases fra projektet undefined

» VI VIDSTE GODT, DET VAR SIDSTE CHANCE «

Da regeringen ændrede adgangskravene til de videregående uddannelser, mødte Marc Hansen og Daniel Kristensen en mur. Men da de startede på Upgrade, fik de mod på mere.

Læs mere

undefined

» DET ER IKKE LÆNGERE SEJT AT FÅ 00 «

Annika Andersen fik ikke meget ud af matematikundervisningen i folkeskolen. Men på Upgrade har hun lært både plusser og procenter, og det hjælper hende videre mod sit mål.

Læs mere

undefined

Her bor vi

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.